Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Hamba to nie je, ale skôr zázrak :-)

2 0
možnosti
Foto

J44i68r62i 77C82i60z

19. 4. 2023 12:46

Popsal jste to vystizne. Jezdim taky radsi MHD vc. vlaku s nastupujici generaci a ti maji takovy "zvyk", ze svuj batoh polozi vedle na sedadlo, prestoze maji zaplaceny jen jeden listek. Je pro ne velice unavne batoh s velkou svacinou a malym notebookem dat nad sedadlo do odkladaci policky. Co bych jeste doplnil, tak je v CR velice malo pouzivane sluvko "prosim". Ale kdyz obcas slysim tu politickou reprezentaci pri nejakych rozhovorech, tak ti si mysli, ze sluvko "prosim" je nadavka nejhorsiho zrna a mladi to taky tak berou. V Rakousku za meho pusobeni tam to bylo jinak a "bitte" se pouzivalo u vsech generaci velmi casto.

5 0
možnosti
Foto

jo tam ani zdravením nešetří.

2 0
možnosti
Foto

J37o95s37e13f 55B44á37r62t66a

19. 4. 2023 11:49

Některé situace je užitečné stále připomínat.

6 0
možnosti
Foto

tak to budu souhlasit:-)

2 0
možnosti
Foto

Vzpomněla jsem si na jednu příhodu, kdy si senior usmyslel, že zvedne konkrétní dva kluky. Ti se k tomu neměli, zvedla jsem se akorát já, takže paní o holích místo měla. Na to konto vstal jeden z kluků, pán ovšem trval na tom, že druhý má uvolnit místo mně. No, nevyšlo to.

3 0
možnosti
Foto

Ty jsi dneska za moralistu:-)

1 0
možnosti
Foto

no jo na morálku jsem sviňa:-)

2 0
možnosti
JV

Nepovažuji MHD za socku. Ač majitel auta, raději jedu do centra města MHD. Jednak sedět sám v autě považuji za nerozumné, druhak najít místo k parkování je nadlidský úkol. A navíc, míst v MHD je vždycky dost, když provozovatel nastaví rozumnou kadenci spojů. A když nastoupí asistenti přepravy a začnou kontrolovat jízdenky, často zůstanu ve voze sám, jako majitel roční předplatenky. Nevím, proč je takovou módou jezdit načerno. Ale jinak ve všem souhlas.

2 0
možnosti
Foto

no na černo už senioři nad 65 v Praze nejezdí:-), v Brně ale jo;-O

2 0
možnosti

Na venkově se stále zdraví "jako o dušu" a je to velmi příjemné !

4 0
možnosti
Foto

Někde se asi stala chyba, si taky říkám. Předevčírem jsem vlastní dceru poprosila o drobnou laskavost. Dostalo se mi odpovědi: "Je to nutný?" Tak třeba z nás prostě doteď nabyli dojem, že to není nutný, že všechno ustojíme a zvládneme sami a je k ničemu nepotřebujeme. Tak proč by si nás všímali? A pozdravíte jen toho, koho vidíte. Oni nás ale nejspíš vůbec nevidí. ;-)

1 0
možnosti
JV

Přidám milou zkušenost. Pravda, získanou jen na vsích v okolí okresního města - tvého bydliště.

V létě takřka každodenně vyjíždím za zdravím a poznáním do okolních obcí a vzhledem k svému věku nejezdím zrovna velkou rychlostí. A je pro mě opravdu příjemnou a velmi častou zkušeností, že mě na venkově běžně děti zdraví.

1 0
možnosti
Foto

no jasněže to je příjemný:-)

1 0
možnosti
  • Počet článků 552
  • Celková karma 38,47
  • Průměrná čtenost 3795x
68 let, ve volných chvilkách pro vlastní potěšení cestující, fotící a píšící.

Seznam rubrik