Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Není-li daný stav nouze způsobilý dosáhnout sledovaného účel, jde o projev svévole, jenž se považuje za rozporný s principem právního státu. My jej máme 7 měsíců. Výsledek žádný.Osobní svobody lidí jsou omezovány, na samou dřeň ale zlepšení nebylo dosaženo. Pak v tom případě platí, že je nutné zvolit jinou alternativu, která nebude v takové míře omezovat osobní svobody lidí To nemluvím o tom, že stát selhal úplně ve všem. Od výroby a distribuce roušek, zavírání, otvírání, ­zavírání ekonomiky, práci s daty, v sestavování krizového rozpočtu až po vakcinaci. Jediné, v čem vyniká, jsou represe a chrlení podivných předpisů a legislativy, která je užitečná pouze k nakrmení jeho byrokratických potřeb, nikoli prostým daňovým poplatníků.

0 3
možnosti
SB

Nevím, zda v těch zemích je ten mor, který je u nás: Tady hodně lidí neposuzuje nejprve výrok nebo čin, nýbrž hodnotí osobu toho, kdo to vyřkl nebo kdo to učinil. Takže s řadou opatření to je problémové v tom smyslu, že je zavede vláda (a nikdo jiný to udělat nemůže), avšak u mnohých lidí se tím narazí, protože "vždyť ten Babiš je trestně stíhaný", "vždyť spolupracoval s StB", "vždyť ten Zeman, který to podpořil, je hulvát".

Ať už ty věci o Babišovi a o Zemanovi pravdivé jsou, nebo nejsou, tak ani jedna z nich nemá souvislost s covidem a s pandemií. A když lidé budou k opatřením proti pandemií přistupovat tak, že místo účelnosti nebo neúčelnosti toho či onoho opatření budou diskutovat o Babišově minulosti nebo o Zemanově nevychovanosti, nebo dokonce když z těchto důvodů bude tato opatření a priori odmítat, tak se daleko nedostaneme.

8 8
možnosti
PB

To je nová strategie Máry Prchala? Svést veškerou neschopnost vlády na antibabiš? Protože jinak si ten nesmysl nedovedu vysvětlit.

Situace je taková jaká je kvůli totální neschopnosti a diletantství Babiše, který svým autoritářským způsobem vládnutí i myšlení dovedl zemi do tohoto příšerného stavu.

7 4
možnosti
Foto

Také má zprávy o zdolávání covidu-19 od známých ze zahraničí. Občané tam respektují vládní opatření a nařízení proti covidu-19 a neremcají proti tomu tolik jako u nás. Berou je to jako fakt, který se musí změnit - a každý k tomu musí přispět vlastním dílem. (V NL například existuje i zákaz vycházení v noci od 21 hodiny, a lidé to respektují). Neustálé "mediální boje" mezi nositeli roušek a jejich odpůrci tam jako i nás nejsou, ani snahy opozice o změnu vlády. Očkování proti nákaze je nepovinné, mezi vakcínami si lidé mohou vybrat, ale občané s očkováním většinou souhlasí. R^ Díky, pane Šišo.

5 7
možnosti
Foto

Opravdu tam občané respektují vládn opatřen ????Dne 26. 2 2O21 tisk Rakousko.Lidé lockdown přestali dodržovat, a proto ztratil účinnost. Prohlásil to rakouský kancléř Sebastian Kurz, který povolil zmírnění protikoronavirových opatření v zemi. Jako vhodnější alternativu vidí masivní testování.Rakousko otevřelo školy, kadeřnictví, tetovací studia, pečovatelské ústavy a některá lyžařská střediska pro ty, kteří mají negativní koronavirový test. A to navzdory tomu, že má nyní výrazně vyšší incidenci (137 případů covidu na 100 tisíc obyvatel. Než v Německu. Rakouský kancléř řekl německému deníku Die Bild, proč se Rakousko i přes tato čísla rozhodlo restrikce výrazně zmírnit. „Jednoduše, v Rakousku objektivně lockdown po šesti týdnech ztratil svůj účinek. Lidi ho méně a méně dodržovali,“ vysvětlil.Kurz přiznal, že velkou roli v ukončení uzávěry hrála frustrace lidí, kteří už měli dost přísných omezení a chtěli se vrátit k normálnímu životu. „Ale myslím si, že to není jen o tom, co byste chtěli, ale především o tom, co je objektivně správné,“ řekl kancléř s tím, že další prodloužení lockdownu nemělo „alespoň v Rakousku“ smysl. „Lockdown, kterého se nikdo neúčastní, nemá smysl.“

6 0
možnosti
MV

mam podobny zpravy od mych znamych "z venku"

je to vsude podobne s nami - nepodobne to je v tom nejdulezitejsim - ockovanim

u nas se spis "kočkuje", bohuzel

pekny dny preju, Jaromire

4 0
možnosti
Foto

R^Přestat zmatkovat, přestat strašit lidi a prioritně se postarat o proočkování, to je podle mě jediná možnost.

9 0
možnosti
ZS

Moje dcera žije v Anglii. Oba s manželem již znají termín očkování. Ve chvíli, kdy u nás nejsme štont oočkovat ani nejvíce ohrožené, natož rozvést vakcínu po republice.

3 0
možnosti
Foto

Jo, očkování u nás dooost drhne...

0 0
možnosti
Foto

Přitom je potřeba nakoupené vakcíny vypíchat, než vir zmutuje a budou k ničemu.

0 0
možnosti
Foto

Zdravím Vás, pane Chudáčku, mohl byste nás o situaci v NL informovat ? Díky. ;-)

0 0
možnosti
Foto

Díky... dobrý, nestádní blog na toto téma....R^

6 0
možnosti
  • Počet článků 551
  • Celková karma 38,54
  • Průměrná čtenost 3802x
68 let, ve volných chvilkách pro vlastní potěšení cestující, fotící a píšící.

Seznam rubrik