Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

vynikající film, vynikající režisér

4 0
možnosti
Foto

R^Dobrá připomínka, díky.

3 0
možnosti
DP

Nejakym zpusobem se podarilo cesko-slovenskym spolkum na zapade dostat se ke kopiim trezorovych filmu, nase mistni knihovna rada propujcila svuj maly kinosal a tak jsme mohli koncem 70-tych let nekolik trezorovych filmu videt, vzpominam si na dva, ktere udelaly nejvetsi dojem a byl to prave Vsichni dobri rodaci a pak Skrivanci na niti. Vzpominam si, ze jeden z krajan se snazil, aby Rodaky promitla svedska televize, tenkrat tu jeste doznivalo, hlavne mezi casti mladeze, "rude poblouzneni" z konce 60 tych let. Udajne by to radi udelali, ale jelikoz ta kopie nebyla uplne "legalni", nebylo to kvuli autorskym pravum mozne.

3 0
možnosti
MB

Vojtěch Jasný je pro mne - skutečná celebrita. Bylo to i dobře vidět nedávno, kdy se objevil v hovorech s J. Hanzlíkem. "Aura Jaromíra se rozplynula", jednal s ním v naprosté a zasloužené úctě ... !

O "Rodácích", nemá smysl mluvit. Opravdu zcela fantastický film ! Vždy se těším na Hlinomaze, kterak originálně maluje. Dobrý pohled na Brzobohatého, on skutečně ovládá basu - pozůstatky krůžku z Valašska. Nesmírně dobře tam zpívá Matuška - (s Neckářem oceňovaní i za herecký talent). Hledím nad 2 hlasem, zpívá Menšík ! Fascinuje mne ta rozjařená tvář (asi neherce), v krčmě - s plechovým zubem - Asi nějaký budovatel ! (Velmi dobře vybrán) ...

No a ta nejlepší scéna - Stb jede zatknout Františka. Ten jim s kosou v ruce říká, že "Správný hospodář pole neopustí - dokud nemá hotovo" ! Soudruzi si tedy sednou na mez. Další pak zase zakládají JZD a hospodářství mají v chaosu a všelidovém nepořádku ! ... Ten film musel jít do trezoru, s ním nelze budovat. A to ještě existovaly nějaké mosty s instalatérkou vodovodů - Bílou paní ! ... :-)

7 0
možnosti

Ta nejlepší scéna mi vždycky připadala velmi dojemná a selský postoj k práci zobrazený věrně, ale pokud znám případy zatýkání a vystěhování sedláků z okolí, dali si komunisté záležet na okamžitém zatknutí. Že by si soudruzi sedli na mez a čekali - neuvěřitelné.

Stejně jako při vystěhování. Rodina do poslední chvíle nevěděla co jí hrozí. Ten moment překvapení měl zvyšovat míru strachu.

1 0
možnosti
MK

Podle mého žebříčku nejlepší český film.

4 0
možnosti
  • Počet článků 551
  • Celková karma 38,56
  • Průměrná čtenost 3802x
68 let, ve volných chvilkách pro vlastní potěšení cestující, fotící a píšící.

Seznam rubrik