Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

P65e65t16r 41H32a42n30n73i38g

4. 10. 2019 17:17

Pane Šišo, dal jsem Vašemu článku plus. Jenom dodám. Sudetským Němcům se jejich zdvižené pravice setsakramentsky nevyplatily. V Sudetech zůstalo 800 000 Čechů, kteří, když se nepřihlásili k německé národnosti a k podpoře norimberských zákonů, tak narukovat nemuseli. Museli pouze pracovat tak jako dříve za republiky. byli vlastně totálně nasazeni ve svých domovech. Na rozdíl od Němců (a některých vlezdoprdelků, kteří si mysleli, že si polepší, když se přihlásí k německé národnosti), kteří narukovat museli. A protože Hitler i tak Němcům z "Böhmenlandu", které je i přes jejich úlohu při rozbití Československa považoval za nespolehlivé, tak narukovali hlavně na těžkou východní frontu, včetně Stalingradu. Dokonce byla okamžitě zakázána v Říši Sudetoněmecká strana a ne všichni její členové mohli vstoupit do NSDAP. Je smutné, že se o tom nepíše, neboť je to velice poučné. Zrada na státu, kde se sudetským Němcům žilo rozhodně ekonomicky lépe než v Říši, se jim nevyplatila. Bohužel jejich potomci tuto historii neznají a zmiňují jenom odsun - vyhnání, jak píší. Zabýval jsem se touto historií a zpovídal pamětníky v Ústí nad Labem.

1 0
možnosti
Foto

díky za reakci, měl jsem na mysli právě sudetské Němce.

0 0
možnosti
Foto

Mnichov byl podraz, to je bez diskuze.

Ale nikdo nevi, jak by sel vyvoj dal ....

Hitler by treba pozdrel zahajeni 2 svetove valky o 3-5 let.

Soustredil by se na vyvoj zbranovych systemu - urcite by dotahl do konce rakety stredniho doletu.

Treba by dotahl do konce i vyvoj jednoduchych jadernych zbrani ...

Na obrat v bitvach o Leningrad, Moskvu, Stalingrad by mu 3 kusy bohate stacily ...

Treba to ze jsme to schytali my a drive zabranilo necemu mnohem horsimu ...

1 1
možnosti

Je ostuda, že se naše veřejnoprávní ČT zabývá celý den

odchodem východních Němců do západního Německa, místo, aby se zabývala výročím podpisu Mnichovské dohody, která měla pro nás daleko horší a mnohem zásadnější důsledek.

Je to ostuda těch, kteří ČT řídí a snaží se manipulovat veřejné mínění!

Dík za váš blog.

4 0
možnosti

No je to smutné, že musíte suplovat novináře, kteří toto výročí vědomě zasklili. :-/ Na druhou stranu je potřeba přiznat, že na problém bylo zaděláno v okamžiku, kdy v době národních států a všeobecného volebního práva byly do jednoho státního útvaru zavřeny tři populací srovnatelné národy. Ono je té době příznačné už to, že o Němcích se mluví jako o "německé menšině", přitom jich v ČSR bylo více jak Slováků. Ti ale menšinou nazýváni nebyli. :-)

1 0
možnosti

Vy to, pane, vysloveně kazíte. Víte, kolik to dá našim novodobým osvíceným médiím a elitám práce a námahy, aby zbavila český národ těch dávno překonaných historických traumat, jako je Mnichov, protektorát, Jalta, atd a vy do toho zase musíte takto nechutně šťourat. Místo abyste nám ze svých toulek ukázal zase něco hezkého a pozitívního. :-)

Nejlepší blog týdne.

7 0
možnosti
Foto

:-)nemám v nejbližší době v plánu kazit kontinuitu toulání nějakým historickým traumatem:-)dík

0 0
možnosti

Kdyz po podpisu Mnichovske dohody pristavalo letadlo s Edouardem Daladierem v Parizi, obaval se tento ministersky predseda, ze ho dav na letisti bude lyncovat. Jake vsak bylo jeho prekvapeni, kdyz ho z letedla vynesli jasajici lide na ramenou, jeko zachrance miru.

0 0
možnosti
Foto

Je dobré si občas připomenout minulost,škoda,že v poslední době se na to zapomíná...karma:-):-)R^R^

7 0
možnosti

Je dobre aj napísať, že:

- VB odvolalo podpis 5.8.1942,

- Francúzsko odvolalo podpis 29.9.1942,

- Taliansko odvolalo podpis 26.9.1944,

- Nemecko (SRN) odvolalo podpis 11.12.1973 (NDR skôr).

4 0
možnosti
Foto

Díky za článek a karma. Jen pro úplnost. Britové neměli smlouvu s Československem. Měli ji ale s Francií a tak trochu pochopitelně nechtěli válčit zprostředkovaně pro zemi, ke které ji nevázaly žádné smlouvy. Možná, kdyby se Rakousko-aUhersko transformovalo ve federaci jak na poslední chvíli navrhoval císař Karel, nebyla by WWII. Analogicky, je čas se zamyslet nad transformací EU a jejímu odbyrokratizování, nebo se rozpadne jako Rakousko-Uhersko. S odchodem Británie může dojít k dominovému efektu. A časem by mohla začít zase nějaká velká válka v Evropě...

1 0
možnosti

Císař Karel přišel příliš pozdě. Nemohl dělat téměř nic, každý pokus by skončil odtržením Uher, nebo vpádem německých vojsk do Predlitavska.

2 0
možnosti

Bravo , dnešní výročí média ignorují nikde žádná připomínka .

12 0
možnosti
  • Počet článků 550
  • Celková karma 37,96
  • Průměrná čtenost 3809x
68 let, ve volných chvilkách pro vlastní potěšení cestující, fotící a píšící.

Seznam rubrik