Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Je to stejné klišé, jako že si sem vezmeme jen doktory a inženýry.

Jednak by to udělaly všechny státy, kdyby to mohly. A jistě se nestane, že do Česka přijde jen uprchlická elita, jak deklaroval chovanec nějakého ústavu. Navíc tito lidé zde žít nechtějí, takže bude aplikováno dvojí násilí, které nebude stabilní.

A mme Merkel nikoho nikam nevrátí. Rozhodla se rozesrat Evropu a udělá to. A krásně se zde ukazuje, že EU je jen maňáskové divadlo.

1 0
možnosti
Foto

Kdysi jsem pracoval pro firmu jejíž (vcelku moudrý) šéf řekl něco v tomto smyslu: "V nadcházejícím období se budeme muset podstatně rozšířit a najmout mnoho nových pracovníků. Musíme to ale udělat postupně a s rozmyslem, aby noví lidé měli čas se zapracovat a pochopit naši firemní kulturu. Pokud se rozšíříme příliš rychle a živelně, vzniknou skupinky, které nepochopí principy na kterých jsme firmu vybudovali a budou fungovat úplně jinak. Náš podnik by se pak rozpadl."

Myslím, že Evropě hrozí něco podobného...

5 0
možnosti
Foto

Honzo tohle Vám podepíšu, má to logiku i pud sebezáchovy.

2 0
možnosti

Dobrý den Jaromírku a zase nashledanou. Vidím totiž, že jste se dal na politiku a ta vám jako obvykle nesluší. O fotografování toho vite mnohem více a tak "ševče, drž se svého kopyta"!  

Bude "hradec", nebo nebude?

0 1
možnosti
Foto

Hradec byl, je a bude! :-)

3 0
možnosti

Máte pravdu, ale raději zůstaňte u té Korsiky. Je to veselejší.:-)

1 0
možnosti
Foto

ale určitě jo, politika neni moje nosný téma:-)třeba Kroupa se rozčiluje skoro každý den.:-)

0 0
možnosti

Jaromíre, určitě nejsi jediný, koho takové otázky napadají. Spíš jsou překvapivé takové výroky zkušeně političky. Tento není ojedinělý.

A bývá dobrým zvykem, že když se řekne za a), následuje za ním i za b). Ale to asi nehrozí, protože to není jednoduché. To snad mocní vědí.

Stejně zdařilý blog jako "idealni" imigrant.

1 0
možnosti

...... ááá, tak voni to už v praxi předvedli,- válka na Balkáně, tisíce Kosovských Albánců v Německu žádajících o azyl, - po "humanitárním" bombardování Srbie a úspěšné demokratizaci;-D samostatného Kosova zasedl Bundestag a v průběhu 24 hodin byl schválen zákon o návratu Kosovců do země, která již není válečnou zónou a je bezpečná. Na hlavu nafasovali cca 50,- mařen a šupitopresto zpátky vlakem,- ti co byli na pohybu a zdráhali se byli zajištěni, internováni a Herkulesama vodfrčeli tamtéž. ..... ale to tam neseděla mutter !

1 0
možnosti

a kde prosím "mutter" seděla. O kterém roce to vlastně hovoříte?

1 0
možnosti
Foto

tento odkaz

https://www.youtube.com/watch?t=83&v=CuZDFYoKoVM

vypovídá mnohý o začlenění do evropských hodnot. Pane Polický, měl byste si na něj udělat čas.

1 0
možnosti

jaké evropské hodnoty vyznávají neonáckové z DSSS, resp. ti diskutéři na nekontrolovaných diskuzních forech, kteří se zcela otevřeně hlásí k neonacismu a stálé a nepochopitelné nenávisti vůči židům.

Nevyprávějí si děti na českých školách stále židovské vtipy?!?

0 0
možnosti

To že město dalo výpověď z "vlastní potřeby" je humbuk, který ale jak se zdá, nachází u některých, kteří nejsou s celou situací obeznámi, úrodnou půdu.

Město nikdy nemůže dát výpověď z "vlastní potřeby". Tato možnost je v Německu dána pouze fyzickým osobám a pouze pro nejbližší příbuzné. Paní může zůstat dále v bytě a v klidu očekávat věcí budoucí. Město nemá možnost ji z bytu dostat.

Tedy pouze tehdy, není-li byt veden jako "sociální". V tom případě by se posuzovalo, zda je paní potřebná a zda nebydlí v nadměrném obecním bytě. Ale to je přeci naprosto běžná praxe i v Čechách. Paní je zdravotní sestra (nepatří k těm nejméně vydělávajícím v Německu) a bydlí sama v bytě o rozloze 90m2. V tom případě by asi město Nieheim mělo šanci ji z bytu vypovědět. Záleží ale na tom, jak je byt definován a jaké podmínky byly při pronájmu stanoveny. Ale výpověď z vlastní potřeby je nesmysl a pan starosta to jistě i ví.

0 0
možnosti
Foto

nemyslím, že jde přímo o to, co město může a nebo nemůže, ale o samotný fakt.

0 0
možnosti

Dobrý den pane Šíšo. Vaše články se mi většinou líbily, už právě pro tu zdrženlivost "nedolovat karmu" za každou cenu.

Dnešním jste mě ale trochu zklamal a proto bych se chtěl zeptat, zda máte něco proti tomu, přijmout zoufalce, kteří utíkají před válkou, mučením, zničený okolím a pokud se v azylové řízení prokáže, že mluví pravdu, azyl jim udělit. Není Česko, odkud zoufalci utíkali již od dob Bílé Hory, tak trochu alespoň morálně povinné, pomoci jiným?

Přijmout uprchlíky je solidarita se zeměmi jako Maďarsko, Itálie, nebo Řecko, které nemohou ten nával zvládnout sami a vlastními prostředky. Česko přijme jisté množství těchto uprchlíků, provede s nimi azylové řízení, odmítnuté vrátí zpět a těm skutečným, válečným, poskytne azyl. Od této chvíle se může uznaný azylant pochybovat po celém schengeském prostoru naprosto volně, ale po dobu nevyřízené azylové procedury může pochopitelně i třeba Německo (ale i Švédsko, či Dánsko - tam jich totiž také hodně chce) vrátit dotyčného do země, kde řízení probíhá. Co je na tak špatného.  

A ještě jednu otázku - co vás vlastně tak vytočilo na čistě oblečeném mladém muži s módním učesem. Snad ne ta hojnost vlasů..........;-D

0 0
možnosti

Za protektorátu prchali z ČSR také mladí muži. Ale ne proto, aby se jinde měli lépe, ale proto, aby se zapojili do bojů proti fašistickému Německu. A mnoho jich za svobodu Evropy (a potažmo ČSR) padlo jak na západní, tak i na východní frontě. Zatímco dnešní mladí Syřané prchají ze své rodné země za lepším a očekávají, že svobodu za ně vybojuje někdo jiný (snad vojáci NATO ?). Já bych měl pro mladé syrské uprchlíky řešení jejich situace - vyzbrojil bych je a vycvičil, a poslal zpět do Sýrie jako pozemní armádu proti Islámskému státu. A na to bych klidně i finačně přispěl.

1 0
možnosti
  • Počet článků 550
  • Celková karma 38,00
  • Průměrná čtenost 3809x
68 let, ve volných chvilkách pro vlastní potěšení cestující, fotící a píšící.

Seznam rubrik