Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J42a78r79a 28R11a23n58k

11. 1. 2015 4:56

Skvele napsaneR^

0 0
možnosti

Erdogan - turecky president před lety v Nemecku na stadionu kde mu tleskali tisice turku - moslimu prohlásil ze asimilace turku v nemecku  je zlocin proti lidskost. Ucte se ale nemecky, Evropu dobijem dělohami nasich zen, mejte hodne deti a brante islam.

0 0
možnosti

Francie je dnes na nohou a pozitri si take sednou. A budou ochranovat muslimy aby se jim nekdo nepomstil, i kdyz vi ze takove nebezpeci nehrozi.

0 0
možnosti
Foto

Dobrý článek. R^

Uvidíme, jak toto pohne s preferencemi Marine Le Pen.

To bude docela dobrý indikátor, zda se věci mění.

7 0
možnosti
Foto

kdyby v dohledné době byla volba prezidenta...

4 0
možnosti

já pro to, co se děje, takové vlastní vysvětlení. Vymyslel jsem si ho sám, abych si nějak zdůvodnil to co se v současnosti děje.

Křesťanství i Islám jsou náboženství s touhou řídit státy a jako taková obě procházela v minulosti a stále prochází určitým vývojem.  Křesťanství si kroutí jednavacáté století a svojí "pubertu" má již za sebou.

Islám vznikl tuším na přelomu 5. a 6. století našeho letopočtu. Když to odpočítám tak se pohybuje, tedy pokud budeme brát předpoklad, že se principy vývoje náboženství přibližně shodují, ve století 14. své existence.

Teď si vzpomeňte jak se v 14. a 15. století své existence chovalo křesťanství. Nejen ve vztahu k islámu a ostatním náboženstvím ( vrcholící křížové výpravy - a zároveň jedny z posledních tuším, pogromy na židy po celé evropě atd.), ale i ve vztahu ke svým spoluvěrcům ( zničení templářského řádu, inkvizice, počínající čarodějnické procesy).

takže jsem si z toho vyvodil jedno. Islám se časem změní sám od sebe, ale otázka zní, jestli se toho dožije svět v současné podobě....

1 0
možnosti

koukám, že ke stejnému závěru již došli i jiní níže pode mnou. Takže omluva za "spam" ;-)

0 0
možnosti
Foto

Jaromíre, pěkný článek.

Příklad z Nizozemska: Zde se již léta poukazuje na to, že nizozemská ústava je rozporná. Je v ní deklarována svoboda projevu. Je v ní také deklarována náboženská svoboda. Častý výklad ústavy navíc je, že se nesmí urážet věřící jakýchkoliv náboženství. Wilders tvrdí, že Islám není víra, ale nebezpečná zločinecká ideologie. Muslimové se tím cítí uraženi a Wilderse již několikrát zažalovali. Ozvaly se tu hlasy, že rozpornost ústavy je třeba opravit tak, že se omezí to, co je náboženská svoboda a že každý bude moci neomezeně kritizovat všechny církve včetně Islámu. A hádej, kdo proti tomu protestoval jako první: představitelé protestantských církví a rabíni. Ač ta změna ústavy byla navrhnuta kvůli islámu, tak se báli, že časem by mohla být také použita proti jiným církvím!!Wilderse rád nemám, jím navrhovaná řešení jsou na můj vkus až příliš jednoduchá. V kritice islámu však má v mnohém pravdu.

Napadlo mne, že by se mělo omezit, co je povolené náboženství. V jejich "svatých" knihách by nesměla být žádná propagace násilí. To by se však musel revidovat nejen Korán, ale také Starý zákon (Tora). To jsou však dle jejich věřících svaté, neměnitelné knihy. A to je jádro pudla. Pak záleží na tom, co si věřící ze "svatých" knih vyberou.

Jsem agnostik. V Boha dle žádných náboženství nevěřím. Mnozí lidé však víru potřebují. Třeba by pro ně měl někdo napsat nějakou novou rozumnou "svatou" knihu, jistě bez deklarací násilí k jinověrcům.

3 0
možnosti
Foto

PS. Ono však nejde jen o víru a různá náboženství. Různé víry se často používaly a používají k sociálnímu a mocenskému boji. Např. v Severním Irsku nešlo o to, že protestantská víra je trochu jiná než katolická. Ale o to, že protestanti - mimochodem pod vedením jednoho Holanďana - kdysi obsadili Severní Irsko a že katolíci byli po desetiletí sociálně utlačováni. Protestanti obsazení Severního Irska stále oslavují tzv. Oranžskýmy pochody v den výročí dobytí Severního Irska. Tyto pochody provokativně vedou i katolickými čtvrtmi. A pak se tam střílelo.

0 0
možnosti

Pane Šíša, máte pěkný článek.R^ Ale karmu jsem nedal, bohužel svět takhle jednoduchý není. Půjčím si slova povolanějšího: ...drony dnes a denně usmrcují ženy a děti. V ČT to zatajíte, ale muslimové to ví. Nemyslím, že tenhle střet civilizací mohl dopadnout jinak.

Ale je tu jedna věc, která mě na vašem článku zaujala, dám proto otázku: Myslíte, že když máme svobodu slova a vyznání deklarovanou ústavou, že se může beztrestně zesměšňovat tahle víra? A je jedno, zda se jedná o Krista, chrám pravoslavný nebo prorok Mohamed. 

(doufám, že mi tady někdo nebude podsouvat podporu tohoto šíleného činu, překrucování slov je tu běžné)

0 0
možnosti
Foto

zesměšnujeme kde co, vlastně je to česká nátura...pokud je to za hranou, musím počítat s trestním oznámením, ale rozhodně ne se bát, že mě někdo zastřelí.

7 0
možnosti
Foto

Jaromíre je to dobře napsané. Můžeme být lidumilové, ale nesmí se ta dobrota obracet proti nám ve zlémR^

4 0
možnosti
Foto

aneb já po tobě chlebem...

3 0
možnosti
Foto

Je to strašné,člověk snad ani nedokáže domyslet všechny následky,vždycky jsem říkala,že nejsem rasista,ale..no každý pochopí...zdravím Zdena

1 0
možnosti

Nečte se to dobře, ale bohužel....je to pravdivé.

R^

3 0
možnosti
Foto

však se to i špatně psalo....je neskonale víc témat, o kterých bych psal raději.

4 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS