Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AF

Pro upřesnění - z Mostu do Litvínova jste nemohl jezdit kolem Chemických závodů Juraje Dimitrova. To byste si sakra zajel. CHZJD (dnes Istrochem) je v Bratislavě. Maximálně jste mohl jezdit kolem Herman Göring Werke - po válce Stalinovy závody, později Chemické závody československo-sovětského přátelství, později Chemopetrol, později Unipetrol, ten pak vláda zašmelila polskému Orlenu. Ale smradu je kolem dodnes hodně a nejlepší je, když je nějaký průšvih a automatika hodí celou výrobu na spalovací fakle. Na několik kilometrů v okolí svítí jasný, asi stometrový plamen. Alespoň se ušetří za proud - dá se při tom dobře číst.

4 0
možnosti
Foto

no možná jsem přesný název popletl, přecejen už to je pár desetiletí:-)

0 0
možnosti
JK

J50o17s31e25f 34K34r74u21m

3. 10. 2013 10:02

rád bych doplnil jednu věc: jak se na životní prostředí dříve u nás s odpuštěním sr..lo, tak nejinak tomu bylo i na západě. třeba mě zaujal popis Detroitu od nobeláka J. Nashe. po poslechu Svobodný Evropy jsem si myslel, že u nás je to hrůza, ale na západě je všude jen rajská zahrada. když jsem v 91 začal cestovat, trochu jsem se (někdy i víc) divil.

zohlednil bych dobu, ideologii, jinak souhlasím, že se na žp véceméně sr..lo, a výroba měla přednost. což zase na druhou stranu zaměstnávalo lidi a ti si prostě potřebují vydělat na pokrytí životních výloh. je to podle mě trochu členitější

7 0
možnosti
Foto

to jistě, ale nemyslím, že jsem to zjednodušil, jsou to konkrétní příklady.

0 0
možnosti
MR

Nechme minulost minulostí neboť se nám děsivě sype přítomnost. Zde nejde o komunisty, ale o celý svět který se postupně učil z následků svých činů. Zde je pochopit že vše poznání přichází buď ze zkoumání a to část a druhá ze zkušeností. Jak vypadala naše krajina v 19 století v době průmyslové revoluce ? Zde komín znamenal prestiž, jak byl rozkután Český Kras, jak byla odlesněná krajina ... .

2 0
možnosti
Foto

jistě, je to problém globální.

0 0
možnosti

Jak včem? Hlavně v té komunistické tradici úspěšně pokračujeme. Například eroze půdy pokračuje urychleným tempem. Stejně ještě rychleji se snižuje plocha orné půdy.

To poškozování životního prostředí se stalo skrytějším a zákeřnějším. Jinak řečeno, samozřejmě cementárenského popílku je méně. Ale smog nás trápí ve zvýšené míře.

2 2
možnosti
Foto

pane Řezníku pro Vás žádný argument neplatí.

3 0
možnosti
  • Počet článků 552
  • Celková karma 38,84
  • Průměrná čtenost 3795x
68 let, ve volných chvilkách pro vlastní potěšení cestující, fotící a píšící.

Seznam rubrik