Pokrytecká ODS, populistická ČSSD, profláknutá KSČM a další nevolitelné strany.

Stranická hesla se sliby visí na každém sloupu a budou přibývat, ale sekretariáty dobře ví, že je nesplní, i kdyby náhodou chtěly. Kdyby se hlášky jen z poloviny naplnily, máme se blaze a mohli bychom zvolit kohokoliv.

V heslech vede ODS. Jejich poutač s větou, Poctivá politika, je nedostižný.Jen Miroslava Němcová do toho vnesla trošku šumu, když v rozhovoru pro Hospodářské noviny připustila, že může vzniknout velká koalice proti hnutí ANO složená z ODS, ČSSD, TOP 09 či lidovců. V první řadě je třeba zničit nepřítele, až potom se věnovat společnému programu.ODS už určitě ví, jak společně s Česany a Lidovci zruší EET, sníží byrokracii a daně, jak slibují jejich vedlejší hesla. A pak, u ODS jsme zvyklí, že vládu vede milenka premiéra.

To významný člen sociální demokracie Jakub Patočka je větší střelec, podle něho potřebujeme, aby po volbách vznikla vláda ČSSD, ODS, TOP 09 a KDU-ČSL, jejímž základním programovým závazkem a klidně jen na jeden dva roky, bude zrušení Babiše a jeho mafie. Pokus o naplnění líbivých sociálních hesel stejnou dobu počká.

KSČM nebo spíš KSČ o hesla nemá nouzi už odminule, snad jen se Sovětským svazem na věčné časy a nikdy jinak, už je trochu mimo. Starý název by byl přesnější, stejně se u nich nic nezměnilo, což dokládají slova jednoho z mladých kandidujících komunistů, který na fcb k poznámce o minulosti odpověděl...Neobhajuji špatné věci z doby minulé, nová generace komunistů je však dostatečně poučena a náš volební program, ke kterému se hrdě hlásím, považuji za skutek, který za to stojí. Že by další poučení z krizového vývoje? Nu což, voliči se zase najdou, aniž by nějak přemýšleli, zda Filipovi a spol. už pár desetiletí nedopřávají jen sladký život poslance bez zodpovědnosti.

Lidovci se v heslech často opírají o rodinu, ale jejich nosným heslem je, Dodržujeme dohody, jak mohou potvrdit Starostové. Zůstává i zásada, nějak a s někým se do vlády dostaneme.

Dotáhneme to do konce, praví ANO. Už se ale nezmiňuje, do jakého. Hnutí má ústředí v ptačím hnízdě, o které se teď zajímají kukačky. A protože pro nejvyššího platí presumpce viny, těžko prostrkávat hlas případnou mezerou mezi mřížemi. Tak jak tak i díky korunovým dluhopisům už je nejvyšší čáp za vodou, čímž se plynule dostávám ke Kalouskovi, který je pro kámoše posvětil. Přiznávám,.že v TOP09 se mi dva chlápci líbí. No asi už averze, jenže co naplat, Kalousek je pro mě za jeho dlouhodobé kecy a nevinnost doplněnou arogancí, červený hadr.

Akční týpek a vlastenec Tomio má už dlouho úplně jasno. Zastavuje imigraci a diktát EU už hezkých pár let, až by člověk věřil, že jen díky němu žijeme v klídku, ale kdo ví, třeba se v rámci potřeby protibabišovských hlasů dostane k nesmírně zodpovědné funkci ve vládní koalici. A když ne, furt výnosnější si občas zažvanit než provázet turisty Prahou. Jeho nedávný neomalený výpad proti Pirátům svědčí o tom, že poctivou politiku už ovládá.

No a pak tu máme strany, které se s velkými obtížemi nebo spíš vůbec do parlamentu dostanou. A takhle to máme zhruba tři neděle do voleb, a teď babo raď.

veselejší téma  FOTOREPORTÁŽ Z JAROMĚŘIC NAD ROKYTNOU A TŘEBÍČE

a nebo něco O KONÍCH, KOČÁRECH A MISTRECH OPRATÍ.

Autor: Jaromír Šiša | úterý 3.10.2017 9:44 | karma článku: 44,14 | přečteno: 10349x
  • Další články autora

Jaromír Šiša

Mám radlice v ponoru.

12.1.2024 v 8:11 | Karma: 37,74

Jaromír Šiša

Evropa v područí islámu.

9.11.2023 v 13:35 | Karma: 40,83

Jaromír Šiša

Vstávej, obsadili nás Rusáci.

21.8.2023 v 8:03 | Karma: 41,72
  • Počet článků 550
  • Celková karma 38,00
  • Průměrná čtenost 3809x
68 let, ve volných chvilkách pro vlastní potěšení cestující, fotící a píšící.

Seznam rubrik