Jaromír Šiša

Zemřela Paní zpěvačka Věra Špinarová.

27. 03. 2017 14:14:26
Ve všem tom nejdůležitějším zpravodajství, z části o ničem, se čas od času objeví smutná zpráva, které by v tom balastu neměla zapadnout.

Věra Špinarová se narodila se roku 1951 před Štědrým večerem v Pohořelicích u Brna. V sedmi letech se odstěhovala s rodiči do Ostravy. Vyučila se chemičkou, ale díky talentu se její cesta ubírala jinudy. Již v patnácti letech nazpívala svoji první skladbu. V roce 2007 byla hostem ostravského koncertu Joe Cockera. To hovoří samo od sebe. Říkalo se ji česká Janis Joplin, ale je otázka, jestli neuměla víc.Její koncerty byly i v dnešní době vyprodané.

I když bývalý aktivní muzikant odkojený bigbítem, byla pro mě Věra Špinarová vždy Paní zpěvačkou číslo jedna s nenapodobitelným hlasem, rozsahem a nedostižným vibrátem. Kdo by neznal její hity...Meteor lásky, Bílá jawa 250, Raketou na mars, ale co hlavně...nepřekonatelné

Jednoho dne se vrátíš.

Dodnes mi jde při poslechu této písně mráz po zádech. V mých uších má zabudované svoje místo, které nejde ničím ani nikým nahradit.Tak Věro...ať Vám to zpívá i nahoře.

Autor: Jaromír Šiša | karma: 42.32 | přečteno: 2326 ×
Poslední články autora