Keď už máme to EET, čo sa dá robiť, tak si aspoň zanadáváme a zastěžujeme.

Kverulantství bylo vymyšleno v české kotlině. První kverulant byl už v družině praotce Čecha, proto se Lech trhnul. Na vrcholku řetězce pak stoji vyčuraný kverulant.

EET je jistě buzerace státu, vysvětlovaná jako dobro. Přinese nárůst byrokracie a způsobí potíže malým hospodám, zvláště kde panoval praktický režim. Pilo se a zpívalo na sekeru a zaplatilo koncem měsíce a nic divnýho nebylo položit peníze na stůl a odejít.

V české povaze je stěžováni a nadávání geneticky zakotveno a ublížit nevinnému činí někomu dobře. Pokud to jde anonymně, tím líp. Stejně vládneme vyčuraností. Nedávno si mi jeden hospodský postěžoval...Kvůli za..anýmu Babišovi se dostanu za hranici povinnosti platit DPH...tak nevím jak to dělal dřív.

Na tržnicích si fungování nedovedu představit, ale u stravovacích zařízení často nějaké vnitřní EET už dávno pro potřeby firmy fungovala. S okrádajícími zaměstnanci mám svoje bohaté zkušenosti. Zde ale může snížení DPH o 6% nejen zacelit investiční rány, ale pozitivně prospět i celkovému účetnictví, i když se snížení netýká alkoholických nápojů.

Statisticky avizovaná opatření se potvrdila. Hospody zanikají, aby byly nově vzkříšeny...Pod jinou značkou IČem a jménem. Kdo nevěří, vypomohou čísla...Loni v listopadu přibylo v pohostinství 816 nových živnostenských oprávnění, letos to bylo 1623. Čím více se blížil začátek EET, tím razantněji rostl počet nových živností a stejně tak rostl i počet živností přerušených. viz zde. A rozhodně se nedivím, určitě bych nevěřil slibu Ministerstva financí, že do účetní historie nebude nahlížet, zvláště když mluvčí Finanční správy uvedla, že kontroly budou probíhat v souladu s platnými právními předpisy.

Samostatnou disciplínou je tvrzení, že jinde EET v žádné podobě neexistuje. sice ne v naší, každý si ladí po svým, ale existuje. Třeba Maďaři, kterým tak závidíme vlastence Orbána, se s tím nijak nepárali a na Slovensku si to prý dokonce pochvalují. viz zde.  Z Visegradské čtyřky jsme dokonce poslední.

Nejsem obdivovatel ani volič Babiše, ale vadí mi, když se tak nějak nepodíváme na oba břehy, a pak...i když je EET dítkem Babiše, tak bez podpory koaličních partnerů by si mohl leda tak otevřít stánek na chorvatském pobřeží a dlouhodobě systém pilovat.

Pro odlehčení bych tu měl čerstvý SLAVKOV 2016

Autor: Jaromír Šiša | čtvrtek 8.12.2016 13:15 | karma článku: 35,66 | přečteno: 1289x