- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Ale zase po letech tajnůstkaření Vám konečně prozradím, co mívali čuníci ve žlabu. Nebude to příjemné čtení. Spařily se brambory z vlastního pole, smíchaly se šrotem z mlejna...a dál se mi to nechce ani přiznat...no prostě někdy sežrali i závadné zbytky z družstevní jídelny. Prasata jedny. A k tomu všemu, věřte nebo ne, se pak do prejtu přídávala na půdě usušená majoránka, jalovec a dokonce i skutečný česnek!
A distribuce? Jestli máte dost, dál už raději nečtěte...V prosinci zabíjeli Čiperovi, v lednu Neudertovi v únoru Bernatovi...takhle jsme se průběžně navzájem zásobovali závadným masem. Zhovadilost. To kdyby se doneslo, tak v první řadě by se všem na zemědělským ministerstvu a možná i v Bruselu obrátil žaludek a v druhé by řezníkům preventivně odebrali nože.
Taky přemýšlet o výslužkách byla naše černá můra...hlavně na nikoho nezapomenout. Takhle konečně máme klid a hlavně vystaráno. Prvních 14 dní budeme snídat jitrnice, na oběd polebedíme s prdelačkou, za ní na sádle osmahneme kroupák a na závěr měsíčního hodokvasu nakrájíme pár kil cibule k tlačence. Jo a na ovar přímo z kotle taky rychle zapomeňte. Daleko chutnější Vám v kdejaké výkrmně ohřejí v mikrovlnce. Jen musíte chvíli počkat, než se rozmrazí.
Strádat ale rozhodně nebudete. Už jenom jistota, že každý kousek čerstvého europrasete, pěkně balení po balení, projde důkladnou kontrolou a na igelitu budou potřebná razítka, Vám chuť zdvojnásobí. No a pokud odpovědná komise se stejnou péčí přistoupí i k zelí a knedlíky zakážou úplně, vylosujete z mrazáku schválený ústřice z Francie a ruský kaviár, pěkně orazítkovaný kuličku po kuličce...kam se hrabe česká zabijačka a nějaké lidové zvyky?...čert je vem.
Trošku související článek Mohou muži močit vstoje? a předešlá fotoreportáž O Brnu.
předchozí | 1 2 3 4 5 6 7 ... | další |