Tak nám zabili prase, pani Nováková.

Mělo skoro dva metráky! Však jsme už nemohli dospat. Ale byla to krásná zabijačka, jen chlapi se na závěr zase ožrali jako prasata. Můj spal v neckách, s tlačenkou pod hlavou a řezníci u potoka ztratili vocílky a našli ty loňské. Tentokrát ale neoblíznete ani špejli, nechceme Vás mít na svědomí nebo dokonce zabít.

Ale zase po letech tajnůstkaření Vám konečně prozradím, co mívali čuníci ve žlabu. Nebude to příjemné čtení. Spařily se brambory z vlastního pole, smíchaly se šrotem z mlejna...a dál se mi to nechce ani přiznat...no prostě někdy sežrali i závadné zbytky z družstevní jídelny. Prasata jedny. A k tomu všemu, věřte nebo ne, se pak do prejtu přídávala na půdě usušená majoránka, jalovec a dokonce i skutečný česnek!

A distribuce? Jestli máte dost, dál už raději nečtěte...V prosinci zabíjeli Čiperovi, v lednu Neudertovi v únoru Bernatovi...takhle jsme se průběžně navzájem zásobovali závadným masem. Zhovadilost. To kdyby se doneslo, tak v první řadě by se všem na zemědělským ministerstvu a možná i v Bruselu obrátil žaludek a v druhé by řezníkům preventivně odebrali nože.

Taky přemýšlet o výslužkách byla naše černá můra...hlavně na nikoho nezapomenout. Takhle konečně máme klid a hlavně vystaráno. Prvních 14 dní budeme snídat jitrnice, na oběd polebedíme s prdelačkou, za ní na sádle osmahneme kroupák a na závěr měsíčního hodokvasu nakrájíme pár kil cibule k tlačence. Jo a na ovar přímo z kotle taky rychle zapomeňte. Daleko chutnější Vám v kdejaké výkrmně ohřejí v mikrovlnce. Jen musíte chvíli počkat, než se rozmrazí.

Strádat ale rozhodně nebudete. Už jenom jistota, že každý kousek čerstvého europrasete, pěkně balení po balení, projde důkladnou kontrolou a na igelitu budou potřebná razítka, Vám chuť zdvojnásobí. No a pokud odpovědná komise se stejnou péčí přistoupí i k zelí a knedlíky zakážou úplně, vylosujete z mrazáku schválený ústřice z Francie a ruský kaviár, pěkně orazítkovaný kuličku po kuličce...kam se hrabe česká zabijačka a nějaké lidové zvyky?...čert je vem.

Trošku související článek Mohou muži močit vstoje?  a předešlá  fotoreportáž  O Brnu.

Autor: Jaromír Šiša | úterý 27.1.2015 15:05 | karma článku: 40,85 | přečteno: 2621x
  • Další články autora

Jaromír Šiša

Mám radlice v ponoru.

12.1.2024 v 8:11 | Karma: 37,74

Jaromír Šiša

Evropa v područí islámu.

9.11.2023 v 13:35 | Karma: 40,83

Jaromír Šiša

Vstávej, obsadili nás Rusáci.

21.8.2023 v 8:03 | Karma: 41,72
  • Počet článků 550
  • Celková karma 37,99
  • Průměrná čtenost 3809x
68 let, ve volných chvilkách pro vlastní potěšení cestující, fotící a píšící.

Seznam rubrik