Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

V našem horním zámku je stálá expozice 2. sv. války a svoje místo tam má i Norimberský proces, včetně gilotiny, jíž byl popravený K. H, Frank...

1 0
možnosti
Foto

Musím Tě lehce korigovat Zuzi, ale K.H.Frank byl oběšen. Jinak samozřejmě po právu kterýmkoliv způsobem......

5 0
možnosti
Foto

Norimberský proces měl ještě jeden zásadní faktor. Totiž, že pojmenoval zločiny nacismu. Že vyloučil princip "kolektivní viny", tedy v případě těch zrůd na lavici obžalovaných v jejich podání "neviny" . Už se nikdo nemohl skrývat za to, že "plnil rozkazy".

Bohužel, další zrůdná ideologie touto katarzí neprošla a nejspíše už neprojde. Oni báječní strejdové v hostincích, hrající dnes mariáš a radující se z báječných důchodů za službu vlasti, byli také zrůdami, plnícími "jen rozkazy" nadřízených komunistů.

Zatímco při reinkarnaci nacismu společnost ihned reaguje a je schopna zastavit rodící se katastrofu, u komunismu vzhledem k absenci "Norimberského procesu" to nepůjde, jak koneckonců vidíme dnes.

Poslední poznámka - jen díky nátlaku na Polsko, aby neotevřelo otázku Katyňského masakru /vyvraždění polské inteligence zrůdami z Kremlu/, se tento proces odehrál. Neumím si představit, co zažívali potomci zavražděných Poláků, když viděli sovětské generály na lavici žalobců, když měli sedět na straně obžalovaných.

Za článek a připomenutí karma, Jaromíre. R^

6 0
možnosti
Foto

zločiny spojenců byly z procesu cíleně vynechány...jinak, úplně si mě vyděsil, chodím každý týden hrát do hospody mariáš a mám slušnej důchod:-)

2 0
možnosti
  • Počet článků 551
  • Celková karma 37,94
  • Průměrná čtenost 3802x
68 let, ve volných chvilkách pro vlastní potěšení cestující, fotící a píšící.

Seznam rubrik