Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JJ

Myslím, že to jenom nechápete správně. Plyn, který sice pochází z Ruska totiž není ruský. Je lepší, protože je ideologicky očištěn a je tedy i dražší. Takže z logiky věci vás více zahřeje, ale i zvýší nejen DPH, HDP a tím pádem i vaši naši životní úroveň.

Ostatně soudím, že Rusko musí být zničeno, tuhle válku vyhrajeme a za všechno může Babiš!!! 😉😆

0 0
možnosti
Foto

Čemu se, čemu? Kšeft je kšeft, a kapitál nezná hranic

0 0
možnosti
Foto

Považuju ČSÚ s pana Jiří Gavor z Asociace nezávislých dodavatelů za solidní a relevantní zdroje na kterých se dá vystavět článek, stejně jako persony v dalších odkazech.

5 0
možnosti
Foto

Mńa samú zaujímajú tie alternatívne zdroje energii, fotovoltické elektrárne, solárne panely a všetky tie veci, ktorých síce nerozumiem, ale mohla by v tom byť bucúcnosť a hospodárnosť.

0 0
možnosti
JN

J19o10s32e74f 43N45i49k60l

9. 2. 2024 15:30

Do solárů a větrníků se v posledních letech nacpalo(ze soukromého sektoru) zhruba 600 mld. Kč. Tyto zdroje (když to jde, tedy svítí a fouká) vyprodukují zhruba 3% el. výkonu ČR. Jaderné elektrárny vybudované za stejné peníze by mohly vyrobit minimálně desetinásobek stálého výkonu....

3 0
možnosti
DR

A to bylo z vládních úst keců, jak jsme ohledně plynu s Putinem zatočily.

4 1
možnosti
JN

J74o72s67e77f 78N88i63k71l

9. 2. 2024 12:36

„V posledních zhruba dvou měsících rozhodně neplatí, že by do Česka tekly pouze jednotky procent ruského plynu. Jsou to desítky procent. Třeba minulý pátek činil dovoz ruského plynu 54,4 procenta celkového dovezeného objemu."

https://echo24.cz/a/HUDE7/rusky-plyn-nikdo-nezakazal-kdyz-je-levnejsi-nakupujeme-ho

3 1
možnosti
Foto

Ty statistika je nevěrohodná a sám Český statistický úřad to přiznává. Vláda plyn, který jde ze Slovenska neodebírá.

1 3
možnosti
AM

A86d80a43m 16M76a44l44ý

9. 2. 2024 12:31

Kouzelné.

Jak mají prorusáci radost.

Je to furt. Nefunguje to. Okamžitě s tím přestaňte!

0 0
možnosti
Foto

V poslední době je předmětem zájmu laické i odborné veřejnosti, odkud se k nám dováží zemní plyn. Český statistický úřad (ČSÚ) tímto metodickým materiálem vysvětluje, jak statistika dovozu zemního plynu vzniká.

ČSÚ zveřejňuje pravidelně měsíční statistiku o dovozech zemního plynu, v níž lze nalézt, kolik zemního plynu a v jaké hodnotě k nám bylo v jednotlivých měsících dovozeno, zároveň i ze kterých zemí plyn pocházel (tzn. země původu).

ČSÚ získává údaje o dovozech zemního plynu především měsíčním sběrem údajů od zpravodajských jednotek ze systémů Intrastat a Extrastat. Zpravodajské jednotky při vykazování údajů uvádějí množství a hodnotu zemního plynu, které k nám bylo dovezeno, ale i zemi původu a zemi odeslání zemního plynu. V těchto položkách často dochází k záměně nejen při vykazování, ale i při interpretaci publikovaných údajů. Za zemi původu je považována ta země, ve které byl zemní plyn vytěžen, zpracován či získal svoji konečnou podobu za zemi původu se ovšem nepovažuje země, ve které byl zemní plyn např. smíchán nebo přeměněn do jiného skupenství.

I přes obtíže, které tyto odhady přinášejí, věříme, že je vhodné je uživatelům poskytovat. V opačném případě bychom museli informaci o zemi původu přestat publikovat, jako je tomu v řadě dalších zemí EU. Například Německo, ze kterého k nám v současné době veškerý plyn přitéká, data o dovozu plynu utajuje a nelze tak zjistit zemi původu dováženého plynu. Slovensko informace na takto detailní úrovni nepublikuje. Rakousko poskytuje informace o původu zemního plynu pouze za úplatu, údaje o dovozu jsou tak dostupné jen podle země odeslání.

Je nutné dodat, že zatím zveřejněné údaje ČSÚ za všechny měsíce roku 2023 jsou v tuto chvíli předběžné (dle platné revizní politiky a legislativy pro vykazování údajů) a mohou být revidovány.

Pramen Český statistický úřad.

2 0
možnosti
Foto

Stručně jednou větou. Ruský plyn nakupujeme za ceny zvýšené o zisky německých, slovenských, rakouských či jiných překupníků.

6 1
možnosti
  • Počet článků 551
  • Celková karma 38,56
  • Průměrná čtenost 3802x
68 let, ve volných chvilkách pro vlastní potěšení cestující, fotící a píšící.

Seznam rubrik