Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Skvělý film. Rovněž se kloním k názoru, že je nejlepší z naší kinematografie. Blok je velice pěkný, rád jsem se opakovaně zastavil, Jaromíre.

0 0
možnosti
Foto

Marku díky za opakovanou návštěvu:-)

0 0
možnosti
PK

Ahoj, u mě tento film zatím ze všech vede. Děkuji za připomenutí.R^R^R^

0 0
možnosti
Foto

no já to mám umocněný ještě příbuzenských vztahem k místu :-)

0 0
možnosti
Foto

Díky, skvělý film a krásné místo. :-)

1 0
možnosti
Foto

Skvělý film a skvělý blog. A myslím, že jsi tam byl s námi, jak jsme se potkali na Svojanově.:-)

0 0
možnosti
Foto

taky si to myslím:-)

0 0
možnosti
Foto

Nejlepší český film. Je dobrých jiných dost, ale tenhle vede v jedné neoddiskutovatelné věci. Netrpí tahanicemi - je to umění? není to umění? To pravé vysoké umění? Toto JE! to pravé vysoké umění... Je.

Má v sobě tohle dílo neuvěřitelný přesah v zjevené hrůze a vývoji figur v kompozici s poetičností kamery, civilního vyprávění , které jako průvodcovská role diváka baví, zachycení lidových zábav a magického posunu reality za hranu do imaginace. A divák odchovaný tuctovější jasnou prvoplánovou realitou přesto tohle všechno vezme a pojme a uzná a líbí se mu to. Neuvěřitelné mistrovství, které jinak umí vehnat jen některé zainteresované diváky do filmových klubů a film není pro všechny. Pan Vojtěch Jasný je něco nadoblačně dobrého. V tomto, co se mu zadařilo a nedaří se filmům jiným. Výpovědní hodnota je do učebnic bez debat a Radek Brzobohatý, tedy František, je síla, která je vodítkem jak neselhat v době totalit a udržet si tvář.

karma:-)R^ díky

2 0
možnosti
Foto

ono se proti komunistům v tom příběhu vlastně "spiklo" všechno.

1 0
možnosti
Foto

A nebyli Všichni dobří rodáci dán spíše do trezoru díky emigraci pana Jasného do ciziny? Důkazem budíž, že film Kadára a Klose Únos se rovněž neobjevil po dalších dvacet let ani v kinech ani v TV. A dodnes se prý na přání režisérů nehraje.

0 0
možnosti
JF

Skřivánci na niti tam skončili pane Řezníku též, aniž by pan Menzel emigroval ...

3 0
možnosti
JF

Viděl jsem ho na jaře roku ́69, kdy se u nás promítal v rámci "filmového festivalu pracujících" a byl to první film, kdy se diváci, při jiných filmech houfně opouštějící svá místa z klapajících dřevených sedaček potmě ještě při titulcích, tiše seděli dál. A ještě před rozsvícením světel se do té tmy ozval výkřik "ať žije KSČ!", načež byl film již druhý den z programu kina, prý na žádost pohoršených pracujích, stažen. Komunistům náleží dodnes hanba a panu Jasnému, nejen za tento film, náleží dík! R^

1 0
možnosti
Foto

pohoršených diváků muselo být asi hodně:-)

1 0
možnosti
Foto

Díky za připomenutí. Ten film je špička, ve všem, obsazením, hereckými výkony, kamerou i režií.

Pro mne je dobrý pokud mne vtáhne do děje a jsem "uvnitř". To se u Rodáků daří beze zbytku a prostředí je velmi sugestivní, takže pracují nervy, vztek a adrenalin. Vím, je to "jen" film, ale skvěle natočený.R^

3 0
možnosti
Foto

no jasněže to je špica:-)dík za návštěvu

1 0
možnosti
Foto

Díky za připomínku, ten film... tam bylo naprosto všechno .

3 0
možnosti
KT

V pozdějších letech se Vojtěch Jasný věnoval okultismu. Bylo to zvláštní, natáčel film s jakousi americkou babičkou Gladys, která hovořila s mrtvými a vyprávěl mi že sám mluví s mým dávno mrtvým otcem.

2 0
možnosti
Foto

a věřil na horoskopy, podle nich si vybíral i herce.

1 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS