Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Jediný světlý bod výuky VŘSR ve škole byl, jak se pan profesor hezky dusil ve vlastní šťávě, když se někdo zeptal jaké že bylo složení revolučního politbyra. On Josif Vissarionovič totiž nechal ty svý kluky bolševický pěkně povraždit: Kameněv, Zinověv, Trotský, Sokolnikov, Bubnov, Bucharin - to byla jména o kterých žactvo nesmělo vědět, přestože to byli oni, kdo tu slavnou VŘSR spískal. :-/

Páni, to byly stružky potu na temeni páně profesorova... :-)

2 0
možnosti
Foto

To mi ani nedošlo, že Stalin z původního 7 členného politbyra dal zavraždit úplně všechny.

Jméno Bubnov mi nic moc neříkalo, ale Rusové dokonce vydali v roce 1984 poštovní známku s jeho portrétem.

0 0
možnosti
LU

Čs. komunisti sa vôbec netajili, že teror a vraždenie sú im blízke metódy. To dokazuje aj masový vrah Gottwald s historickými vetami, ktoré vyriekol v Národnom zhromaždení svojim politickým oponentom.

"A my se chodíme do Moskvy učit, víte co? My se od ruských bolševiků do Moskvy chodíme učit, jak vám zakroutiti krk. A vy víte, že ruští bolševici jsou v tom mistry!"

4 0
možnosti
Foto

aqno to je jeho neznámější citát...jiný, aspoň trochu smysluplný od něho neni znám.

0 0
možnosti
Foto

Všichni politici ovládali od 19. století tak do 60. let 20. století jednu rovnici. Přírůstek 1 milionů obyvatelstva znamená přírůstek 100 000 vojáků při plné mobilizaci. Co si tak asi musel myslet Churchill, když se mu Stalin svěřoval, že následkem kolektivizace a industrializace bylo 30 miliónů obětí, zvláště když to potvrzeno z různých, zejména německých zdrojů. A proč se mu Stalin svěřoval? Že by výčitky svědomí? 

A na co naletěl asi Hitler, když si myslel, že válku nad SSSR vyhraje do zimy?

Říká se tomu dezinformační válka, že ano?

2 2
možnosti
Foto

Kind a Siska popírají, že Stalin byl mistrem v produkování desinformací. Úžasné, kam až jsou schopni údajně pravicově smýšlející jedinci zajít v obhajobě Stalina.

2 0
možnosti
Foto

Historie se neustále opakuje, současníci se vždy cítili chytřejší než ti před nimi a hýří sebevědomím. Ale není tomu vždy tak, často je to právě naopak. To je podle mého názoru i případ pána Šíšii, který si zde myslí, že o Stalinovi a o situaci jeho stáu ví více, než věděli Romain Rolland, B.Brecht, nebo S.K.Neumann. Ano, jistě, jp.Šíša je informovanější, může si vygůglit tři metráky nesmyslů. Ale možná jen deset deka z toho bude pravda Rv

1 7
možnosti
Foto

taková moudra lze jistě vygůglovat, což je případ pána Macka, potíž je ale v tom, že já gůglovat neumím, což jsem se snažil doložit použitou literaturou.Rv

4 0
možnosti
Foto

Proč svými nepřesnostmi děláte tomu, co chcete prokázat, medvědí službu. To, jak to bylo s Trockým a Kirovem, nevíme.

4 3
možnosti
Foto

a pořesto jsem si to nevycucal z prstu...viz uvedená literatura.;-)

2 0
možnosti
Foto

A jak tedy stihl provést industrializaci, vyhrát válku a rozmnožit obyvatelstvo?

3 0
možnosti
Foto

V Minsku v Bělorusku v Kuropatech, objevilidělníci při kopání hromadný hrob z let 1937 až 1941. Těla na sobě měla brýle načtení kabelky, dětské hračky, léky a bylo jich v hrobě uloženo minimálněcca 150 000 tisíc. V Bykově u Kyjeva, byl objeven hromadný hrob, vekterých bylo nalezeno 200 000 oběti. V Doněcké oblasti u Rutčenka, byly objeveny hromadné hroby s počtem40 000 obětí. Ve Zlatých horách, v Čeljabinsku se našel masový hrobobsahující 300 000 obětí a tak by se dalo pokračovat. V roce 1977 byl nalezen hromadný hrob Sandarmochuv Kalérii ve kterém bylo pohřebeno 9 000 těl. Oběti měli spoutanéruce dozadu a byli ve spodním prádle. Podle záznamů z NKVD  v toto hrobě bylo zastřeleno 140Američanů narozených v Minnesotě, Michiganu, Washingtonu a San Francisku,kteří přijeli do SSSR pracovat. Mezi popraveným byla i jedna žena Helen Hillovánarozená v Minnesotě.

2 0
možnosti
Foto

Gratuluji, právě jste Stalina připravil o 100 000 vojáků.

1 2
možnosti
JR

J53a74r58a 88R47a87n36k

3. 11. 2015 17:38

Karma - ono staci si precist vycuc z Great Purge, ale nespoleham se pouze na to ....a mam moderni histori 20. stoleti, tam neni skutecne nic vynechano.

R^R^

2 0
možnosti
Foto

tak to musí být zajímavý čtení.:-)díky

0 0
možnosti
  • Počet článků 550
  • Celková karma 38,01
  • Průměrná čtenost 3809x
68 let, ve volných chvilkách pro vlastní potěšení cestující, fotící a píšící.

Seznam rubrik