Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

jejku, to mám co dohánět...jste se na mě vrhli...chodim taky do práce:-) tak jdu na vás.

2 0
možnosti
Foto

No a pak je zde hledisko legální. Buďto si do Schengenského prostoru může vstoupit kdo chce a kdy chce a nebo ne. A pokud ne, tak je třeba tu hranici chránit. V dnešní době vidí satelity i zbloudilého potkana na poli, tak by neměl být problém monitorovat Středozemní moře a jakmile se nějaká neregistrovaná kocábka ocitne u evropských břehů, tak šup na ni s pobřežní hlídkou: "Dobrý den, pane kapitáne, co zde hledáte? Nic? Tak račte otočit příď o 180 stupňů".

Je divné, když nějaká vetchá stařenka musí čekat půlhodinu v Amsterdamu na letišti na štempla do pasu, zatímco mladíci v Africe si prostě hupnou na loďku a je to. Pas nepas. Evropa imigraci potřebuje, ale měla by ji tvrdě regulovat. V Africe i Asii se určitě najde dostatek pracovitých lidí, kteří budou ochotni evropskou kulturu respektovat. A k té kultuře patří i dodržování určitých legálních procesů.

Když Lojza ze šroubárny ztratí práci, tak si taky musí nejdřív zajít na úřad zažádat o podporu. Jak by to dopadlo, kdyby prostě přeskočil plot u vily továrníka Kludského a vesele na něho zahlaholil: "Já si u Vás ve spíži jenom vezmu něco na zub a pak se tady trochu natáhnu na kanape. Nenechte se obtěžovat, milostpane."

3 0
možnosti
Foto

No...s těmi satelity to není až tak žhavé ...chránit nepropustně hranici je nemožné...nicméně souhlas se zásadní věcí, měla by platit rovnost před zákonem pro všechny :)

0 0
možnosti

vite Jaromírku, vy tady tak hezky z patra a od "plného stolu" diškutujete a mudrujete o tom, kdo je správný imigrant a kdo ne.

Zkusil jste se ale někdy v poslední době zamyslet nad skutečností, že Češi a Slováci (jako dříve společný stát) patří historicky k tzv. notorickým imigrantům, kdy prakticky od Bílé Hory, přes c&k, I.WW, 1. republiku, 2.WW a následný komunistický režim stále nějací Češi a Slováci někde "žebrali" o střechu nad hlavou a porozumění pro jejich, ve většině ekonomickou, motivaci útěku.

A nyní tento imigrantský a emigrantský národ, alespoň se mi to "zvenku" tak zdá, kapituluje nehrdě před mizivým počtem 1.800 uprchlíků a prezentuje se navek křesťanskými politiky, kteří nazývají zemřelé uprchlíky "lůzou a špínou" a většina diskutujících na blozích a článcích iDnes se jich za to ještě zastává a blahopřeje jim.

Není vám tak trochu někdy hanba, v jakém státě to vlastně žijete.......? Co myslíte?

0 0
možnosti
Foto

trefila jste to Alenko přesně, sama jste důkazem české emigrace a píšete...od plného stolu:-)...nevím jestli Češi žebrali, ale často odcházeli s vědomím, že se chtějí uplatnit. Mě na všem zaráží ...a to především...jedna věc...pokud odcházejí ze země zdevastované válkou...hned za hranicemi obejmu rodinu a řeknu...a máme to za sebou...tak proč v Maďarsku skandovali Germánia, Germánia? Proč je jim málo i Rakousko? a co se hanby týče, to byla Vám, proto už u nás nežijete, ale přesně víte co máme, co nemáme dělat...takové odtržení od místní relaity, ostatně jak to ve vyšších patrech předvádí i Brusel.......kdy jste naposled navštívila Česko?;-)

4 0
možnosti

Tak já vám nevím Jaromírku! S některými tvrzeními, hlavně o Německu, bych mohla polemizovat dlouho a jistě v vědomostní převahou.

  

Ale přesto, že váš nynější blog je takovým (jak bych řekla) mírným čajíčkem, přesto díky a karma, protože jiní srší kyselinu a žluč. Jste zcela jistě mírná, leč vítáná výjimka na českém blogu.

1 0
možnosti
Foto

tak nejsem bojový plemeno:-)

1 0
možnosti

Jaromíre, souhlas. Napsal si všechna úskalí tohoto lidského hemžení. Když jsem četla to o té Budapešti, tak mě vyvstalo, co je to vlastně za lidi, kteří utíkají pro záchranu života, ale dupou, že to musí být Německo.......něco je špatně a jinak.

Palec nahoru!

4 1
možnosti
Foto

tak jo, dík za palec:-)

1 0
možnosti
Foto

Vcelku rozumná úvaha na tohle téma...jedna z mála :)

4 0
možnosti
Foto

:-)pak Ti děkuju za koment:-)

2 0
možnosti
Foto

Cituji: " Jenže co když existuje strategický cíl a někdo má s Evropou do budoucna svoje plány? Pak ale minimálně zde při takovém množství multi kulti těžce selhává a žene vlastní obyvatelstvo na okraj propasti.

EU přece řídí Brusel a kdo je nadřízeným Bruselu?

Tady hledejme odpověď, komu vyhovuje Evropa rozvrácená muslimy.

Pokud odpovíte, že Rusku, tak s Vámi budu souhlasit, ale skuteční původci tohoto stavu jsou jinde. Rusové nemohou imigraci muslimů do Evropy nijak ovlivnit, ani kdyby chtěli.

1 3
možnosti

...... za ideálního migranta považuju muslima z Afghánistánu, kerej mi už 17 let posílá přání na Jéžiška a k Novýmu roku ...... sice pochází z Kábulu ale ináč je to "Brňák" jak poleno,- kupodivu mešitou nepolíbenej ;-)!R^

0 0
možnosti
Foto

tak to je všeobecně známý, že Brňáci jsou nejlepší migranti...taky je všude vítají.:-)

1 0
možnosti
  • Počet článků 550
  • Celková karma 38,06
  • Průměrná čtenost 3809x
68 let, ve volných chvilkách pro vlastní potěšení cestující, fotící a píšící.

Seznam rubrik