Diskuse

Jak to vlastně je a bylo s tím českým, dobrým, zakázaným rumem?

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Tak jsem se zeptal ředitele  Fruko Schultz v J.Hradci jaký používají líh. Odpověděl mi že 90% z melasy a 10% z obilí. A prý žádná likérka nepoužívá líh z brambor. Tak jsme zase chytřejší.......

Takže už nemůžeme kecat, že jsme měli k večeři brambory....

2 0
možnosti
Foto

:-)jasně, tato pověra je zažraná jako vizír:-)

0 0
možnosti
Foto

Kdo pije rum, pomáhá zemědělství.

0 0
možnosti
Foto

tak to je jasný od prvního panáka:-)

0 1
možnosti
Foto

Vyrostla jsem v hospodě a tak moc dobře vím co "RUM" pro štamgasty znamenal,jestli to tak je ještě dnes,to bohužel neumím posoudit....já osobně používám rum pouze do cukroví a bábovek atd.zdravím Zdena ;-D;-DR^

1 0
možnosti
Foto

...měla si Zdeno krásné dětství:-)

0 0
možnosti
Foto

R^Rum pro naše české huby (pardon ústa) zůstane vždy rumem, ať mu bude kdokoli jakkoli říkat.

Jaromíre, byl bych maličko shovívavější a poslední odstavec bych povolil i mladším čtenářům:-);-D

1 0
možnosti
Foto

R^však oni na to dbát nebudou:-)

1 0
možnosti

Jasně, pro nás to bude rum, ať se EU třeba zblázní.:-) A máte pravdu: kromě nedílné součásti všech slušných hospod, je i nedílnou součástí pečení, vaječného koňaku aj. To z kubánského či jamajského rumu neuděláte. Taky vím, že všechny známé, které žijí v zahraničí si "z domova" vozí rum. (becherovka se dá nahradit Jägermeistrem, ale "náš" RUM-rozumně uložená měna,  ničím). R^!

2 0
možnosti
Foto

bez rumu Božkov to nelzeR^

1 0
možnosti
Foto

to se nedá popřít:-)

0 0
možnosti
ZM

Eu sem nebo tam, stejně je to pořád RUM ;-)

4 0
možnosti
Foto

Karma!

Za komančů se u nás říkalo rumu Hudralik - Husákův drahý likér.

3 0
možnosti
Foto

:-)tak to čtu poprve.:-)dík.

1 0
možnosti
Foto

V Božkově možná, ale bramborový líh (ten z Kralup n. Vl.) se jinde do všelijakých "specialitek" používá. A nejen bramborový, ale i syntetický. Jeho výrobu jsem tu před časem popsal. Na chemické fakultě ČVUT dokázali vyrobit i syntetickou becherovku, k nerozeznání.

Pravý rum se ovšem vyrábí z cukrové třetiny. Kdo používá tuto výchozí surovinu, může používat název rum.

Ten náš se dochucuje esterem kyseliny mravenčí (tzv. rumová tresť). Dobrou chuť.

2 0
možnosti
Foto

nejsem v oboru vzdělán, jen pouhý konzument:-), tak jsem vycházel z informací přímo z Božkova.:-)

1 1
možnosti
JZ

Zajimalo by me, co je na Tuzemaku tak tuze makoveho.

1 0
možnosti
Foto

tak každý to máme jinak:-)

0 1
možnosti