Děkujeme za pochopení.
M27i91l54a68n 69W25e67l24s54e80r
Tak jsem se zeptal ředitele Fruko Schultz v J.Hradci jaký používají líh. Odpověděl mi že 90% z melasy a 10% z obilí. A prý žádná likérka nepoužívá líh z brambor. Tak jsme zase chytřejší.......
Takže už nemůžeme kecat, že jsme měli k večeři brambory....
J44a45r10o82m35í90r 83Š71i16š25a
jasně, tato pověra je zažraná jako vizír
M71i86l20a73n 77W42e68l40s58e53r
Kdo pije rum, pomáhá zemědělství.
J36a73r61o57m28í59r 16Š88i30š64a
tak to je jasný od prvního panáka
Z36d23e92n16a 79V50e82n44c43l65o14v30á
Vyrostla jsem v hospodě a tak moc dobře vím co "RUM" pro štamgasty znamenal,jestli to tak je ještě dnes,to bohužel neumím posoudit....já osobně používám rum pouze do cukroví a bábovek atd.zdravím Zdena
J81a80r90o36m55í37r 65Š10i54š70a
...měla si Zdeno krásné dětství
J83a51n 64P75r83a93ž51á51k
Rum pro naše české huby (pardon ústa) zůstane vždy rumem, ať mu bude kdokoli jakkoli říkat.
Jaromíre, byl bych maličko shovívavější a poslední odstavec bych povolil i mladším čtenářům
J87a58r92o14m92í36r 59Š33i95š91a
však oni na to dbát nebudou
M15a94r98i86e 87Š77í35p96k92o18v97á
Jasně, pro nás to bude rum, ať se EU třeba zblázní. A máte pravdu: kromě nedílné součásti všech slušných hospod, je i nedílnou součástí pečení, vaječného koňaku aj. To z kubánského či jamajského rumu neuděláte. Taky vím, že všechny známé, které žijí v zahraničí si "z domova" vozí rum. (becherovka se dá nahradit Jägermeistrem, ale "náš" RUM-rozumně uložená měna, ničím).
J78a36n72a 22S46i77g86m63u76n32d40o72v60a
bez rumu Božkov to nelze
J48a74r83o64m75í96r 57Š96i58š43a
to se nedá popřít
Z89b10y10n52ě82k 69M28e52l38i20c39h36a68r
Eu sem nebo tam, stejně je to pořád RUM ;-)
J36a74r51o10m47í42r 25Š85i67š83a
o tom neni pochyb
P40a22v43e82l 75D14v69o33ř22á29k
Karma!
Za komančů se u nás říkalo rumu Hudralik - Husákův drahý likér.
J91a82r21o45m34í14r 93Š58i78š11a
tak to čtu poprve.dík.
P62a31v21e16l 56D88v34o96ř20á63k
V Božkově možná, ale bramborový líh (ten z Kralup n. Vl.) se jinde do všelijakých "specialitek" používá. A nejen bramborový, ale i syntetický. Jeho výrobu jsem tu před časem popsal. Na chemické fakultě ČVUT dokázali vyrobit i syntetickou becherovku, k nerozeznání.
Pravý rum se ovšem vyrábí z cukrové třetiny. Kdo používá tuto výchozí surovinu, může používat název rum.
Ten náš se dochucuje esterem kyseliny mravenčí (tzv. rumová tresť). Dobrou chuť.
J43a57r31o26m68í39r 48Š85i52š48a
nejsem v oboru vzdělán, jen pouhý konzument, tak jsem vycházel z informací přímo z Božkova.
J68a85r27o17s75l53a63v 15Z74a43j48i65c16e65k
Zajimalo by me, co je na Tuzemaku tak tuze makoveho.
J11a37r36o85m78í71r 23Š58i85š44a
tak každý to máme jinak
- Počet článků 550
- Celková karma 38,00
- Průměrná čtenost 3809x