Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ZB

V poslední době je se začíná tvrdit, že za vše špatné může Sovětský svaz a ne Rusko.Skutečnost, že Ruská sovětská socialistická republika byla zakládajícím a vůdčím členem SSSR je jaksi zatlačována.Viz názor dole,v 1968 nás okupovaly ukrajinské a polské tanky a to hodné Rusko s tím nemělo vlastně nic společného.Pro Vás karma,ani já nechápu to nadšení pro Rusko a jeho chování.Anexe Krymu je klasické imperiální jednání.Silný stát zabera kus území slabšímu a rusofiolvé jsou nadšeni ze silného a skvělého Ruska...

15 6
možnosti
Foto

Jak sám říkáte, jde o typicky klasické imperiální jednání. Čím se tedy liší politika Ruska od politiky Francie a GB. Případně Izraele.

3 7
možnosti
PK

Že rozpad SSSR byla chyba se ozývalo nejdřív z Pentagonu... a výsledky kdy Asii přestali rusové držet pod krkem jsou sklízeny nyní.

Co se Putina týká tak citát byl "Kdo nelituje rozpadu SSSR nemá srdce, kdo ho chce zpátky nemá rozum" (SSSR zkolaboval jenom a pouze kvůli aplikaci marxistické ekonomiky... ta se hodí možná pro mravence ale ne pro inviduální bytosti které tvoří lidstvo)

Co se toho týká tak nejblíže marxismu v ekonomických termínech má momentálně EU, se všemi dotacemi, kvótami, normami... a to je taky důvod proč v důsledku nemůže v dlouhodobém měřítku jakýkoli konflikt vyhrát... 

Jediná šance na vítězství je kdyby politici popustili uzdu, omezili sociální systémy a přerozdělování a nechali ekonomiku najít rovnovážný stav místo aby ho zvýšili.

13 2
možnosti
Foto

budu s Vámi souhlasit

0 0
možnosti
Foto

Do kamene tesat a na titulku dátR^

3 0
možnosti
Foto

Chtěl jste říci do mastku a vápence, ne?

1 0
možnosti
JJ

J43a56n 69J13o53š12t

14. 8. 2014 9:29

Přání otcem myšlenky ? Vlastně koho dnes zajímají strohá a nudná fakta, jednodušší lidé chtějí příběh, kde je jasně rozděleno zlo a dobro. Tak jak to slýchali v dětství z pohádek !

P.S. Sovětská vojska opustila Československo dříve než se rozpadlo SSSR (takže by tu těžko dále zůstávaly:-/) a v ´68 nás okupovaly vojska Varšavské smlouvy ... jmenovitě SSSR, BLR, MLR a PLR a poslal je sem Ukrajinec Brežněv. Ani ty tanky v ulicích NEBYLY ruské, alebrž sovětské a u nás v ulici měly ukrajinskou posádku a ve vedlejší dokonce gruzínskou, takže tam nebyl ani JEDINNÝ RUS.

P.P.S. Okupace Bohmen und Mahren také neprobíhala pouze Prušáky (nebo Bavoráky) a Pruskými (nebo Bavorskými) tanky !!!

6 8
možnosti
Foto

samozřejmě pro formu...zůstali tu však jen Rusové a chovali se jak doma...těžko uvěřit, žy by kdy udešli dobrovolně.

8 3
možnosti
PS

Je zasadni rozdil mezi okupaci Ceskoslovenska v roce 68 a letosni anexi Krymu.  Ten rozdil zpociva v vuli obyvatel, v CR sovety (mimochodem vetsinove Ukrajince) obyvatelstvo nechtelo, na Krymu Rusy vitali - at uz si o tom myslime cokoliv.

6 2
možnosti
Foto

a%t už je rozdíl jakýkoliv, byla to prostě anexe....ostatně, stwjný názor na to budou mít Ukrajinci na Krymu.

3 2
možnosti
TP

to není, pokud to Putin řekl, fakt to řekl

0 0
možnosti
Foto

Rusofilové tak často a hlavně tak vehementně hlásají své pravdy, že už jen to je podezřelé.

4 1
možnosti
JJ

J44a48n 94J54o54š59t

14. 8. 2014 9:36

Však komanči byly stejně takto podezřívaví (jako Vy) zase ke všem co hlásali pravdy "vrahů z Volstrýtu". Propagandistická komedie je to stejná, jen se změnili kulisy. Ten kdo tehdy vehementně a angažovaně hrozil na Západ, dnes stejně vehementně a angažovaně hrozí na Východ !

5 5
možnosti
  • Počet článků 551
  • Celková karma 38,51
  • Průměrná čtenost 3802x
68 let, ve volných chvilkách pro vlastní potěšení cestující, fotící a píšící.

Seznam rubrik