Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Právě jsem se vrátil z polodovolené...děkuju všem za diskusní příspěvky...přidávat teď reakce se mi už jeví neaktuální :-)

0 0
možnosti
KS

Dobře napsané, karma. Oceňuji hlavně, že autor na rozdíl od některých jiných blogerů nezamontoval do článku fráze o komunistickém fízlovi, závistivých levičácích a podobné  bláboly. Nebo že tak jako bloger Vaněk populisticky neděkuje PK za to, že platí daně jinde.R^

1 0
možnosti
MS

Abych pravdu řekl, ten komunistický fízl mi v článku trochu chyběl ... :-P 

Protože ten to všechno spustil.

0 2
možnosti
Foto

Pokud mají být sportovci i našimi morálními vzory, není možné, aby se ve svojí vlasti vyhýbali placení daní.

Nemluvě o tom, že špičkoví sportovci měli velké problémy se zákonem třeba v Německu  pro pouhé krácení daní. Bývalý fotbalista Hoeness byl dokonce nepodmíněně odsouzený a za Stefi Grafovou si šel trest odsedět její otec.

Petra Kvitová to schytala za všechny, ale pokud by se řídili všichni naši občané jejím příkladem, kam bychom dospěli?

Poslanec Huml upozornil na vyhýbání se placení daní v zemi, jejíž je člověk občanem.

Jelikož budu napadený, že se Petra Kvitová nevyhýbala placení daní, jelikož daně platí v Monaku, tak nulová daň je něco stejného, jako když by náš občan požádal o starobní důchod a byl mu vyměřený nulový starobní důchod. To by se ani nikomu nelíbilo.

6 4
možnosti
JD

A jak budete tedy reagovat na tento argument.

Určitě více jak polovinu roku prožije P.Kvitová mimo území ČR a určitě přes 95%! jí vydělaných peněz získá opět mimo území ČR, většina z těchto peněz je rovnou daněna v místě, kde tyto peníze byly vydělány. 

Jestliže tedy jak svým životem, tak výdělky je jednoznačně kosmopolitní a peníze ji neplatí české subjekty, má potom jednoznačně právo určit si sama místo na Zemi, kde bude mít trvalé bydliště a platit tam daně. 

Český stát na tom netratí, nijak Kvitovou neplatí ani platit nebude. A to co do ní stát v dobách jejího mládí vrazil už dávno několikrát převýšila zpět.

3 0
možnosti
MS

Máte naprostou pravdu. R^

Nechápu to současné pozdvižení mezi českými závistivci kvůli Petře Kvitové. Monako je už dávno oblíbenou daňovou destinací většiny českých tenistů, kteří to někam dopracovali (např. Petr Korda, Jiří Novák, Tomáš Berdych) a nikomu to doposud nevadilo.

1 1
možnosti
TK

"nikomu to doposud nevadilo"

Tři roky jezdil Dežo načerno tramvají a nikomu to nevadilo..Přesněji řečeno má jízdenku z Litvy, protože ta je levnější.:-P

Tady přece nejde o závist. Máme zde tzv parlamentní demokracii. Náš stát funguje tak, že volení zástupci schvalují například i daňové zákony a my ostatní to respektujeme a hrajeme podle těchto pravidel, přestože v daném okamžiku jsou pro někoho výhodnější a pro někoho méně, jako ostatně jakákoli pravidla.  Kdyby tomu tak nebylo, tak to tu můžeme rozpustit a vrátit se do pralesa.

Neviním ty, co to tuto mezeru využívají. Na morálku už si dávno nehrajeme (přestože by to u "elit" člověk očekával). Chyba je v zákonech, které umožňují občůrat daňový systém dané země jen tím, že se formálně napíšu jinam.

2 1
možnosti
Foto

Ahoj Jaromíre,shrnu to jednou větou "ÚSPĚCH SE V ČESKU NEODPOUŠTÍ",napsal jksi to pěkně,zdravím Zdena :-):-)

3 0
možnosti
DK

Kdyz ctu ty blogy a diskuze, tak drtive prevladaji nazory PROTI Humlovi podporujici Kvitovou. Nevim proc tady porad mlit dokola nova a znova, jak jsme spolecnost spatnych a zavistivych lidi, snad jediny duvod vidim ve snaze ziskat karmu, pac ta prevaha odpurcu Humla je drtiva. Navic jsou Humlova slova dosti zvelicovana. Spise mi to prijde jako poza "ja jsem ten spravedlivy, co fandi uspesnym a nikdy nikomu nezavidi a vsichni ostatni jsou zavistivi parchanti a ja v zadnem pripade nejsem jako oni"...A ted se rozjedou minusaci, ze si nekdo dovolil mit jiny nazor, aniz by byli schopni definovat s cim vlastne nesouhlasi...;-)

5 0
možnosti
Foto

Není to tak úplně.

Já jsem napsal článek, kde odsuzuji neplacení daní našimi sportovci, tedy de facto jednání Petry Kvitové a tento můj článek obdržel karmu 34,27, třebaže nebyl ani na titulce, ani v žádném výběru http://jaromirpetrik.blog.idnes.cz/c/417147/Jsem-zavistiva-ruda-spina-jelikoz-nasi-vlasti-platim-dane.html

Takže se nedá jednoznačně říct, že naprostá většina lidí jen slepě obdivuje její sportovní umění, ale zamýšlí se i nad neplacením daní našich sportovních celebrit v naší vlasti.

V diskusi samozřejmě vedou příznivci Petry Kvitové, jelikož "diskutují" velmi agresivně a nevybíravě a s nimiž se zastánci odlišného názoru zřejmě nechtějí hádat.

Ale ta vysoká karma mne docela překvapila, jelikož jsem si myslel, že většina našich občanů jsou zastánci neplacení daní v naší vlasti.

1 2
možnosti
KN

K86a48r52e57l 61N44o52v25á51k

15. 7. 2014 12:48

Pane Šišo, jste asi informovanej, nemohl byste nám tedy prozradit, kdy bude sl. Kvitová rodit? Pohlaví z vás už lámat nebudu, ale kdybyste přihodil.;-)

0 1
možnosti
JD

Hodně hloupá poznámka.

2 0
možnosti

Pochopitelně, že máte pravdu milý kolego, musím ovšem napsat malou výhradu k tomuto "Stejně nesmyslné, jako by Petra četla blogy na Idnesu. To jen my blogéři si myslíme, že podle našeho psaní se zařídí svět." Jistěže to Petra nečte, stejně jako to nečte ani nikdo jiný z Vipáků. Ovšem i tak budeme  o nich přeci jen psát i nadále, vždyť jinak bychom museli psát jen o sobě navzájem.;-D Ale ani tak se nemusíme vzdávat, protože někdy se zadařit může. V květnu si totiž třeba můj článek přečetla dokonce i jedna pěvecká hvězda, což bylo ovšem hlavně proto, že to byla recenze na její biografii:-)

0 0
možnosti
DM

R^:-) Díky za tato slova.

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS