Jak si Němci báječně zajistili bezpečnost? Velice snadno a jednoduše.

Skoro po celý rok jsme mírumilovný národ a z vojáků uznáváme jen Švejka. Jakmile se ale blíži Silvestr, stáváme se hrozbou západních sousedů.

A tak neni divu, že se na nás zaměřili. Ze všeho nejvíc totiž bezpečnost Evropy ohrožuje zábavná pyrotechnika, pašeráci a zájemci ze strany neuvědomělých sousedů. Proslýchá se, že k nám na stáž vysílají dělostřelecké odborníky, aby vypátrali, jak se nám podaří během pár minut vystřílet více munice, než naše armáda za dobu svého trvání. Všechny hlavně sice míří jako holubice míru do nebes, ale Němci dobře ví, odkud jim hrozí to největší nebezpečí. Zatím se jim ale podařilo pouze  zjistit, že  na přelomu roku je ozbrojen každý Čech a Moravák, který kadenci navíc zvyšuje slivovicí.

K zajištění své bezpečnosti vytvořila sousedovic armáda speciální tým, který byl rozmístěn podél celé hranice a každého občana České republiky s baťohem nebo igelitkou z Kauflandu nekompromisně vracel zpět, jako okamžitou nebo potencionální hrozbu. A kdyby jen to, během letošních oslav Nového roku bylo uvězněno 54 našich spoluobčanů, kteří se nechali chytit bez zavazadla. Tím se stali ještě podezřelejší. Teprve po hradní intervenci bavorský policejní ředitel připustil, že mohlo jít o turisty.

Kontroly jsou natolik účinné, že čeští pašeráci hledají jiné cesty. Nejvíce se osvědčila italská. Pokud je náhodně nezastřelí místní bdělá policie, maji cestu dál přes Francii a Belgii už prošlápnutou..

Jediná země, která z nás nemá bobky je Slovensko, protože pálí zrovna tak a ještě k tomu dobíjí borovičkou. Jestli tím aktivují ruské pohraniční jednotky neni známo, ale naši hrdí bratří si s tím hlavu nelámou. To prý Poláci letos v blízkosti ruských hranic nevystřelili pro sichr ani jednu petardu.

Evropa je v ohrožení, a tak EU chystá směrnici na regulaci zábavné munice a hned v prvním paragrafu je nařízeno, že každý občan může odpálit pouze jednu bouchací kuličku, která jenom pšoukne, o což ale musí nejdříve požádat evropské orgány příslušným formulářem. Komisaři pak budou mít právo vstoupit do domácnosti, aby prověřili, zda se umístěna mimo dosah dětí starších 30 let.

Když raději fotky, tak třeba PUTOVÁNÍ PODÉL SVITAVY A SVRATKY 

Autor: Jaromír Šiša | pondělí 16.1.2017 11:07 | karma článku: 41,82 | přečteno: 3711x